Zlate ribje pogačice

Za 4 osebe

  • 1/2 kg filejev iz postrvi
  • 2 krompirja
  • 2 jajci
  • 3 žlice drobtin
  • nekaj zrn popra
  • 300 ml mleka
  • 60 g masla
  • peteršilj
  • lovorov list
  • 2 kisli kumarici
  • 100 g majoneze
  • korenček
  • grah
  • olje
  • sol
  • poper

Priprava:
Krompir olupimo in razrežemo na kocke. Damo ga v kozico in nalijemo vodo. Krompir damo kuhati. Fileje postrvi posolimo, prelijemo jih z mlekom, dodamo zrna popra in lovorov list. Vodo s krompirjem solimo. Fileje damo kuhati v drugo kozico, vanjo damo tudi mleko z začimbami. Dolijemo še preostalo mleko.

Medtem odstavimo kozico s krompirjem in krompir damo v cedilo. Prekuhane fileje damo v v globjo posodo in pustimo fileje da se ohladijo. Dodamo jim krompir in vse skupaj zmučkamo kot pire. Dodamo maslo in premučkamo. Dodamo sesekljani peteršilj in 1 žlico drobtin in vse skupaj premučkamo. Ubijemo jajca in jih razžvrkljamo. Iz mase oblikujemo male pogačice. Vsako pogačico najprej pomočimo v jajca, nato povaljamo v drobtine. V segreto olje damo pražit pogačice in jih obračamo.
1 kislo kumarico na drobno naribamo in dodamo v posodo z majonezo in dodamo sok pol limone. To omako ponudimo k pogačicam.

Serviranje:
Pogačice razporedimo po krožniku zraven pa kot prilogo damo še kuhani korenček in grah. Dodamo še omako iz majoneze, zraven pa narežemo še preostalo kumarico.

DOBER TEK!