Postrv v kajmaku
Za 4 osebe
- 2 postrvi
- 200 g kajmaka
- 5 strokov česna
- 1 limono
- peteršilj
- 100 ml vinskega kisa
- 1 paradižnik
- oljebeh straneh
- sol
- poper
Priprava:
Očiščene postrvi razrežemo na kose in jih posolimo. Peteršilj sesekljamo na drobno. Na štedilnik pristavimo ponev. V ponev damo kajmak in premešamo. Dolijemo malo olja in mešamo toliko časa da se kajmak raztopi.
Vsak košček ribe pomokamo v koruzni moki in jih nato pečemo v ponvi. Pečemo jih na obeh straneh, zato jih med pečenjem obračamo. Česen na drobno nasekljamo. V ponev k maščobi in kajmaku dodamo česen in dolijemo kis. Premešamo. Paraižnik olupimo in ga polovico narežemo na majhne koščke in ga dodamo v ponev, dodamo tudi peteršilj, to dobro premešamo da dobimo preliv.
Serviranje:
Liste solate damo na krožnik in dodamo preostali paradižnik narezan na kolobarje, dodamo še narezano limono. Na krožnik dodamo pečeno postrv in prelijemo s prelivom iz kajmaka. K jedi ponudimo kot prilogo še krompir v kosih.
DOBER TEK!