Postrv v kajmaku

Za 4 osebe

  • 2 postrvi
  • 200 g kajmaka
  • 5 strokov česna
  • 1 limono
  • peteršilj
  • 100 ml vinskega kisa
  • 1 paradižnik
  • oljebeh straneh
  • sol
  • poper

Priprava:
Očiščene postrvi razrežemo na kose in jih posolimo. Peteršilj sesekljamo na drobno. Na štedilnik pristavimo ponev. V ponev damo kajmak in premešamo. Dolijemo malo olja in mešamo toliko časa da se kajmak raztopi.

Vsak košček ribe pomokamo v koruzni moki in jih nato pečemo v ponvi. Pečemo jih na obeh straneh, zato jih med pečenjem obračamo. Česen na drobno nasekljamo. V ponev k maščobi in kajmaku dodamo česen in dolijemo kis. Premešamo. Paraižnik olupimo in ga polovico narežemo na majhne koščke in ga dodamo v ponev, dodamo tudi peteršilj, to dobro premešamo da dobimo preliv.

Serviranje:
Liste solate damo na krožnik in dodamo preostali paradižnik narezan na kolobarje, dodamo še narezano limono. Na krožnik dodamo pečeno postrv in prelijemo s prelivom iz kajmaka. K jedi ponudimo kot prilogo še krompir v kosih.

DOBER TEK!